8/23/2017 12:12:00 μ.μ.
0

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα περί κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Τρίπολης, θέμα το οποίο τέθηκε και απαντήθηκε από την Δημοτική αρχή σε ερώτηση προ ημερήσιας της επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» κας Αντωνίας Γιαννούλη, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι:

Εάν λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχε γίνει μία πιο προσεκτική ανάγνωση, θα ήταν αντιληπτό ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν θα μπει σε εποπτεία, γιατί εισέπραξε στο β ' τρίμηνο €19.600,00 λιγότερα σε έσοδα Π.Ο.Ε. (δηλαδή οφειλές δημοτών) από τους στόχους που τέθηκαν κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού, την ώρα μάλιστα που ξεπεράσαμε κατά €209.119,00 τους στόχους σε Ιδίους Πόρους (δηλαδή, πρόστιμα, δημοτικά τέλη κ.α.) και κατά €748.223,38 τους στόχους στο σύνολο των γενικών εσόδων του Δήμου Τρίπολης, ενώ ταυτόχρονα μειώσαμε τις δαπάνες κατά €606.822,00.

Είναι λογικό στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά, κάποιοι δημότες μας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, για αυτό και ελπίζουμε ότι το ευεργετικό μέτρο των 100 δόσεων που έχει τεθεί σε εφαρμογή με τον Ν. 4483/2017 θα προσφέρει οικονομική ανακούφιση σε συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, με όλα τα υπόλοιπα οφέλη να έπονται.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και δη της παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία», να διαβάζουν λίγο πιο προσεκτικά τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το σχετικό έγγραφο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.