8/01/2017 05:15:00 μ.μ.
0

Το πρώτο 12ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου,  στην Ελληνική Αστυνομία Περιφέρειας Κορίνθου έπειτα από το Σύμφωνο Συνεργασίας  που υπέγραψε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, το οποίο προβλέπει την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) σε όλη την Ελλάδα σε θέματα  Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε 26-27 Ιουλίου 2017 είχε διάρκεια 6 ώρες την ημέρα και  συμμετείχαν 15 Αστυνομικοί. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» είναι η εκμάθηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών στο γενικό πληθυσμό. Ο πολίτης που ολοκληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. Για την εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν προπλάσματα και κατάλληλος εξοπλισμός  για την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου έχει ήδη προγραμματίσει τα επόμενα προγράμματα ώστε να εκπαιδευτεί το σύνολο των Αστυνομικών της Κορινθίας.  

http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=998

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6944-229905, Fax: 27410.249.98
site: www.samarites.gr,       e-mail: korinthos@samarites. gr 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.