9/13/2017 03:00:00 μ.μ.
0

O κινηματογράφος  είναι η έβδομη καλλιτεχνική έκφραση, η συνισταμένη όλων των υπολοίπων και ως εκ τούτου αποτελεί μέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων.
Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, πολλά παιδιά μεγαλώνουν  έχοντας όλο και λιγότερη πρόσβαση  στους κινηματογράφους, που είναι οι φυσικοί χώροι των ταινιών και ο μοναδικός τρόπος θέασης που ολοκληρώνει την κινηματογραφική εμπειρία.

Οι κινηματογράφοι Μικρόκοσμος και Φλοίσβος θέλουν να προσφέρουν σε όλους τους μέλλοντικούς  θεατές, την δυνατότητα  να ζήσουν αυτή την εμπειρία χωρίς οικονομικά εμπόδια. Έχουμε επιλέξει ταινίες που θεωρούμε κινηματογραφικά ποιοτικές και που αναφέρονται σε θέματα όπως η φιλία, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η συνεργασία και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Είναι αυτό το είδος κινηματογράφου που ξέρουμε πως δεν αποτελεί  πρώτη επιλογή των εφήβων.  Θεωρούμε όμως πως είναι μία καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους συμμαθητές τους ταινίες που προφανώς δεν θα έβλεπαν ποτέ, παρασυρμένοι από τον συρμό της εποχής. Είμαστε δε, βέβαιοι από την εμπειρία , ότι μετά τις προβολές θα έχουν οι μαθητές μίαν άλλη οπτική, πολύ πιο θετική και δημιουργική για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Δεν λείπουν βέβαια οι ιστορικές ταινίες και τα αγαπημένα από όλους  κινούμενα σχέδια.

Οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες  μπορούν να τις  προβληθούν δωρεάν χάρη στην υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, του Ινστιτούτου Cervantes, του Ινστιτούτου Goethe, των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Ρουμανίας και τις εταιρείες Flisvos Films, Mikrokosmos, Tanweer και Urban Point. Κάποιες άλλες ταινίες θα προβάλλονται στην ειδική τιμή των 2 ή 3 ευρώ ανά παιδί ανάλογα με την τιμή που μας δίνουν οι εταιρείες: : Flisvos Films, Mikrokosmos, Neo Films, Odeon, One from the Heart, Spentzos Films, Strada, Tanweer kai  UIP.
Δεν θα πρέπει να  ξεχνάμε βεβαίως ότι η οικονομική συμβολή των θεατών είναι ο μoναδικός τρόπος  να κρατηθεί  ζωντανή και ανεξάρτητη η κινηματογραφική παραγωγή, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η πραγματοποίηση και η διανομή ταινιών, όπως και η ύπαρξη των διαφόρων επαγγελματικών κινηματογραφικών κατηγοριών.


ΠΗΓΗ: gefira.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.