9/13/2017 08:52:00 π.μ.
0

Του Δημητρίου Μπαλτατζή Δρ. Φ. και θεολόγου

Ως πρώην Σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αργολιδας  στην σχολική περιφέρεια του Άργους, δηλώνω κατηγορηματικά ότι το Σχολείο των Μύλων θα πρέπει να λειτουργήσει όπως λειτούργησε και μέχρι τώρα. Το σχολείο αυτό ήταν υπό την εποπτεία μου επί επτά (7) συνεχή χρόνια. Η αγωγή της παιδείας λειτούργησε στο σχολείο αυτό  σωστά και οι γονείς και τα παιδιά βίωναν το αγαθό της παιδείας και συνάμα αισθάνονταν περήφανοι για το χωριό τους, τα ήθη και τα έθιμά τους και προπάντων για την ιστορία τους.
Τα σχολεία σχεδόν είναι στην Αργολίδα και στην Ελλάδα τακτοποιημένα, όταν μικραίνει ένα σχολείο σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά μετακινούνται σε επόμενο κοντινό χωριό. Επειδή λόγοι παιδαγωγικοί, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί συμβάλλουν τα παιδιά να είναι μαζί και τα σχολεία να είναι από 6/θ και πάνω. Μάλιστα αγωνίστηκα προσωπικά και καταφέραμε πολλά μικρά σχολεία να καταργηθούν και να ιδρυθούν μεγαλύτερα σχολεία. Προσωπικά ήμουν υπέρ αυτού του μέτρου και αγωνίστηκα να πίσω τους γονείς και τους υπεύθυνους για την ίδρυση τέτοιων σχολείων. Φυσικά υπάρχει και το αρνητικό δεδομένο της ερήμωσης των χωριών, επειδή το σχολείο δίνει ζωή και πνοή στους κατοίκους των χωριών.
Όμως στην προκειμένη περίπτωση με το σχολείο των Μύλων, υπάρχει και είναι κάτι το διαφορετικό, υπάρχουν λόγοι παιδαγωγικοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί που θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και όπως είναι. Όπως σας αναφέραμε το δημοτικό σχολείο Μύλων είναι ιστορικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στην έδρα του πρώην (Καποδιστριακού) δήμου Λέρνας. Σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, γνωστό και από τη μυθολογία, όπου αποτελεί δυναμικό οικισμό του δήμου μας με μεγάλο τουρισμό και ανοδικές τάσεις κατοίκησης.
Συμφωνώ  με την αναστολή του κλεισίματος το σχολείου και  μακάρι να λειτουργήσει η σωφροσύνη σε όλους τους εκπαιδευτικούς παράγοντες, ώστε στο μέλλον τέτοιες αποφάσεις να παρθούν μαζί με τους κατοίκους  του χωριού  και ειδικότερα να συνυπολογιστεί και η άποψη του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Θα ήθελα να συγχωρώ του κατοίκους για την αγωνιστικότητά  τους και ειδικότερα τον άξιο Δήμαρχό μας κ. Καμπόσο Δημήτριο για τις ενέργειές του και για την τόλμη να στείλει στον κ. Υπουργό Παιδείας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναστολή της απόφασης του κ. Υπουργού.  Ο κ. Δήμαρχος σαν εκπαιδευτικός αντιλήφθηκε και έπραξε σωστά για το καλό της παιδείας, της κοινωνίας και των παιδιών. Θερμά συγχαρητήρια για τον άξιο  Δήμαρχο κ. Καμπόσο Δημήτριο για τις πρωτοβουλίες του και του ευχόμαστε να είναι παρών πάντα παρών στα προβλήματα της εκπαίδευσης, όπως το έκανε και μέχρι τώρα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.