9/15/2017 08:50:00 π.μ.
0

Ο Δήμος Ναυπλιέων υποστηρίζοντας δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου με προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς. Οι τεχνολογίες έξυπνης μεταφοράς μπορούν επίσης να διευκολύνουν την από κοινού μετακίνηση. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις επιλογές συνεργατικής κινητικότητας που είναι διαθέσιμες για τη μετακίνηση στις πόλεις τους, αλλά και για τη μετακίνηση ανάμεσα σε κωμοπόλεις και πόλεις και σε περιαστικές περιοχές.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.