9/26/2017 10:30:00 π.μ.
0

Παγκόσμια  Ημέρα Φυσικοθεραπείας - Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας - 
Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Κεντρικό Θέμα: «Πτώσεις στην Τρίτη Ηλικία- Πρόληψη»

 Οι πτώσεις καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της θνητότητας από ατύχημα στους ηλικιωμένους και υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνες για το 40% των θανάτων από κακώσεις στους άνω των 65 ετών. Κατάγματα των ισχίων, του καρπού, του μηριαίου όπως και βαριές μυϊκές βλάβες είναι συχνές. Αλλά αυτό αποτελεί μικρό μέρος μόνο του προβλήματος.

Το πλείστον των πτώσεων δεν προκαλεί τραυματισμούς, αλλά οι στατιστικές δύσκολα μπορούν να περιγράψουν τον φόβο, την ταπείνωση και την αναπηρία, ψυχική και σωματική, την οποία επιφέρουν στους ηλικιωμένους ασθενείς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου), η Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου), και η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1 Οκτωβρίου) μεταφέρουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία - Δώσε Ζωή στα Χρόνια σου».

To Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας συμμετέχει ενεργά και διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πτώσεων αλλά και τη δωρεάν αξιολόγηση του κοινού για την πιθανότητα πτώσης.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

· Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9 π.μ.-11 π.μ. στο ΚΑΠΗ Δήμου Άργους-Μυκηνών

· Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9 π.μ.-11 π.μ. στο ΚΑΠΗ και το γηροκομείο του Δήμου Ναυπλιέων

· και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. -12 π.μ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης.


Η Δ.Ε. του Π.Τ. Φυσικοθεραπευτών
Αργολίδας και Αρκαδίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.