9/27/2017 09:00:00 π.μ.
0
Με ευθύνη της κυβέρνησης κλείνουν τομείς και ειδικότητες σε ΕΠΑΛ του νομού που σχημάτισαν ολιγομελή τμήματα παρά τις διαβεβαιώσεις των προϊσταμένων εκπαίδευσης ότι έκαναν θετική γνωμοδότηση για να λειτουργήσουν. Ενδεικτικά κλείνουν όλοι οι τομείς πληροφορικής σε Τρίπολη, Άστρος, Λεωνίδιο. Ειδικά στο Άστρος που είχε και το μεγαλύτερο ολιγομελές τμήμα με αποτέλεσμα οι μαθητές εκεί ή να αναγκαστούν να πάνε στη Μεγαλόπολη 80χλμ (αντίστοιχα και οι μαθητές του Λεωνιδίου 125χλμ!!!) ή να αλλάξουν ειδικότητα. Αντίστοιχα κλείνει και η ειδικότητα των μηχανολόγων(ΓΜΕΚ) στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρεθούν στα αζήτητα με αποτέλεσμα μαθητές να είναι χωρίς ειδικότητα και εκπαιδευτικοί χωρίς ωράριο.

Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα στην ΕΛΜΕ και αποφασίστηκε στάση εργασίας (11 – 2μμ) για την Παρασκευή και κινητοποίηση 1μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Κύριο θέμα είναι η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια, τους γονείς, τους εργαζόμενους να μπούμε στο αγώνα, όλοι μαζί για την εκπαίδευση των παιδιών μας, γιατί η επίθεση είναι μπροστά. Οι αξιολογήσεις, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, η επίθεση στην εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα οξυνθεί είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση. «Δίκαιη ανάπτυξη», «κανονικότητα», «εξορθολογισμός» σημαίνουν τσάκισμα δικαιωμάτων.

Απαιτούμε καμία κατάργηση τμημάτων στο ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.