9/01/2017 02:17:00 μ.μ.
0

Ο αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γαβρόγλου με θέμα την αποτίμηση της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Την προηγούμενη σχολική χρονιά υλοποιήθηκε η Πιλοτική Τάξη Μαθητείας, με βάση την με αρ. 20405/373/5-5-2016 (ΦΕΚ 1371/2016, τ. Β’) σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Οικονομικών.

Στις 20-06-2017 με την Φ7/103517/Δ4 Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συστήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας. Με βάση την εν λόγω Απόφαση, η Επιτροπή Αξιολόγησης παραδίδει την έκθεση τελικής αξιολόγησης μέχρι την 30/08/2017.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Πόσοι μαθητευόμενοι εγγράφηκαν στην Πιλοτική Τάξη Μαθητείας; Πόσοι από αυτούς ολοκλήρωσαν επιτυχώς την Τάξη Μαθητείας;
Πόσοι οργανισμοί/επιχειρήσεις του δημόσιου/ ευρύτερου δημόσιου τομέα συμμετείχαν στην Πιλοτική Τάξη Μαθητείας; Πόσες θέσεις μαθητείας καλύφθηκαν από το δημόσιο/ ευρύτερο δημόσιο τομέα;
Πόσες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν στην Πιλοτική Τάξη Μαθητείας; Πόσες θέσεις μαθητείας καλύφθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα;
Προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση τελικής αξιολόγησης που υπέβαλε η οικεία Επιτροπή;
Πώς σκοπεύει να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της Τάξης μαθητείας της χρονιάς 2017 – 2018 τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση με τίτλο «Αναβάθμιση και διεύρυνση του θεσμού της Μαθητείας» που εξέδωσε την 02/08/17 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΚΤ με δυνητικούς δικαιούχους την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας;”  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.