9/21/2017 10:10:00 μ.μ.
0
Η αλήθεια είναι πως μόλις διάβασα το Δ.Τ. της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ούτε να γελάσω δεν κατάφερα, είναι αχαρακτήριστοι εντελώς.

Αυτοί που η κυβέρνηση τους με τους νόμους της επέτρεψε τους πλειστηριασμούς  της πρώτης κατοικίας, κάτι που με νόμο προστάτευσε η κυβέρνηση Σαμαρά, βγήκαν με χυδαίο τρόπο στοχοποιώντας  μια επαγγελματία προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους. 

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με αφορμή την σύλληψη μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς» μετά από κινητοποίηση τους έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους στις 20/9/2017, θα ήθελε:

Α) να επαναλάβει την πάγια θέση ενάντια στην αστυνομική ή ακόμα χειρότερα στην αστυνομική και εισαγγελική καταστολή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και με αυτή την έννοια να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες.

Β) να εκφράσει την «έκπληξή» της στην προσπάθεια που γίνεται τόσο σε επίπεδο ατομικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και ανακοινώσεων πολιτικών οργανώσεων να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με κάποιο «σκοτεινό» κυβερνητικό σχέδιο. Από όλες τις μαρτυρίες προκύπτει ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία της συμβολαιογράφου, την οποία ακολούθησε τουλάχιστον υπερβολικός αστυνομικός και εισαγγελικός ζήλος. Ως γνωστόν στο νομικό μας σύστημα οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές δρουν αυτόνομα όταν υπάρχει ή θεωρούν ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Η αναζήτηση των όποιων λοιπόν ευθυνών είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναζητηθεί στο τρίγωνο συμβολαιογράφος-αστυνομία-εισαγγελία.

Γ) να εκφράσει τη θέση της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της από γεγονότα όπως το ανωτέρω και να προχωρήσει σε νομοθετικής πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών και περιορισμού της δυνατότητας αστυνομικής ή/και εισαγγελικής καταστολής των νόμιμων κινητοποιήσεών τους.      

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.