9/19/2017 09:30:00 π.μ.
0

Με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017 τιμήθηκε την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, η κυρία Αικατερίνη Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Την υποψηφιότητα της κυρίας Παναγοπούλου πρότεινε και στήριξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. 

Η Αικατερίνη Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό της έργο και η αφοσίωσή της στην προώθηση του εθελοντισμού ως πανευρωπαϊκής αξίας με πλήθος δράσεων και ομιλιών σε σχολεία και ιδρύματα.
Με πρωτοβουλία της κυρίας Παναγοπούλου έχουν στηριχθεί ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι ΑΜΕΑ, νέοι αθλητές με ειδικές ικανότητες, άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά καθώς και ξενώνες φιλοξενίας για ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους. Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία του πρώτου κέντρου διάγνωσης και πρόληψης υγείας νέων αθλητών καθώς και η οικονομική ενίσχυση του Ολυμπιακού Μουσείου και του εκπαιδευτικού του έργου στους νέους.

Κατά την απονομή του βραβείου η κυρία Παναγοπούλου ευχαρίστησε την Ελίζα Βόζεμπεργκ για την τιμητική πρόταση και δήλωσε: «Αισθάνομαι ευτυχής και συγκινημένη που ακόμα λειτουργεί ο θεσμός του καλού παραδείγματος και επιβραβεύεται η αξία του εθελοντισμού. Είμαι μια Ελληνίδα, ένας ενεργός πολίτης που αισθάνομαι ευθύνη για να συνεχίσω όλους αυτούς τους θησαυρούς που γέννησε αυτή η χώρα. Η συλλογική πορεία, η συλλογική δράση είναι αναγκαία για το καλό των κοινωνιών μας. Δεν μπορεί κανείς να ιδιωτεύσει».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής με τη σειρά της επισήμανε: «Η δράση της κυρίας Παναγοπούλου δεν είναι γνωστή μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κατερίνα Παναγοπούλου διαδίδει με την συμπεριφορά της τις αξίες της ελληνικής φυλής και του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. και αποτελεί πρότυπο για τους νεοέλληνες και τις νέες γυναίκες. Εμείς οι ευρωβουλευτές πρέπει να γινόμαστε κήρυκες των προσπαθειών που προωθούν στο διηνεκές την αξία της Ευρώπης».

Εκτός από την κυρία Παναγοπούλου, βραβεύτηκαν για το τρέχον έτος δύο ακόμα εθνικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η ΜΚΟ «PRAKSIS» - πρόταση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και η ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» - πρόταση του ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου.Η τελετή βράβευσης των συνολικά 50 νικητών από όλα τα κράτη μέλη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 11-12 Οκτωβρίου 2017.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.