9/20/2017 07:20:00 μ.μ.
0

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ενεκρίθησαν σημαντικές έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε Δήμους της χώρας αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Σικυωνίων λαμβάνει 200.000 ευρώ και ο Δήμος Νεμέας 150.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι οι Δήμοι της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα με ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας αλλά και για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής όσο και μέσω των προγραμμάτων στήριξης των μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων.

Γίνεται σαφές ότι, πέρα από τις αλλαγές που προωθούνται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ, η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους και με σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους.


Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.