9/20/2017 03:30:00 μ.μ.
0

Κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (EuropeanDayofLanguages). Σκοπός της καθιέρωσης του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι:

· Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσότερων της μίας.

· Η διατήρηση και η καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.

· Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.

· Η συμπερίληψη και λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

Θέμα του φετινού εορτασμού: «Παροιμίες - Ζωγραφίστε, βρείτε, πείτε σωστά, μεταφράστε τις παροιμίες».

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της α’θμιας & β’θμιας εκπαίδευσης Δημάκου Μαρία-Ελένη, Σκλήκα Ουρανία, Sylvie Dufresne και με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Christaki Informal Education Centreand Foreign Language School–Μαρία Χριστάκη, Saint-Exupéry Ευριδίκη Εξαρχάκου και Γαλλικά – Κάλλια Ταβουλάρη διοργανώνει παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην πολυγλωσσία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 πμ έως 13.00 μμ. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την πολυγλωσσία και παιγνιώδεις δραστηριότητες. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (απαραίτητη) οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί στο 27210 96818 ή στο emailmail@vivlkkal.mes.sch.gr.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΗΓΗ: newsmessinia.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.