9/30/2017 01:01:00 μ.μ.
0

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας αναφέρει τα εξής: "Εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η κυβέρνηση έχει ανοίξει τη συζήτηση, μετά και τις εξελίξεις στην Τουρκία, για τη μεταφορά υποδομών, στρατιωτικού δυναμικού και οπλικών συστημάτων από τη Νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη Νατοϊκή βάση της Σούδας, αλλά και την αναβάθμιση της Νατοϊκής βάσης του Αράξου για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών. Για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό της βάσης του Αράξου, προκειμένου να εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί κάθε μέρα και περισσότερο στην εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια, τσακίζει μισθούς και συντάξεις και σπέρνει τη φτώχεια και την ανεργία, διαθέτει δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι χαρακτηριστικές οι παροχές της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τελευταία εξέλιξη το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών στη Δυτική Ελλάδα.

Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να επαγρυπνούν, να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους εξέλιξη, να εμποδίσουν τα φονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ο λαός της Πάτρας έχει εμπειρία, 18 χρόνια πριν στάθηκε απέναντι στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, και τότε στη βάση του Αράξου. Η όξυνση των ανταγωνισμών δεν περιορίζεται μόνο στη γειτονιά μας, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επίσης η Κορεατική Χερσόνησος, η Νότια και Ανατολική Κινεζική Θάλασσα είναι περιοχές που συγκεντρώνουν τις αντιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία κ.α. Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη . Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Απαιτούμε
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ,
ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.