9/23/2017 08:30:00 μ.μ.
0

Στο κάλεσμα του ΚΠΕ Νέας Κίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, ανταποκρίθηκαν τελικά πολλοί, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες...


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σήμερα το απόγευμα Εκπαιδευτική Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας, σε μια διαδρομή δίπλα στον Ερασίνο ποταμό στην Αργολίδα (διαδρομή 4,5 χλμ).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση, στην οποία πήραν μέρος ιππήλατες άμαξες και αναβάτες με τα άλογά τους,  αποτέλεσε μια ευκαιρία για μαθητές και ενήλικες ώστε να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τις θετικές συνέπειές τους στην υγεία και ευεξία τους (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κλπ.) και να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις για το περιβάλλον από την εκτεταμένη χρήση αυτοκινήτων.

Τη δράση διοργάνωσαν το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, σε συνεργασία με το Δήμο Άργους-Μυκηνών, την τοπική Κοινότητα Νέας Κίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τους Διευθυντές, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Νέας Κίου, το Νέο Σχολείο, τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και την Τροχαία Αργολίδας.

Ποδηλατάδα στο δίπλα στον Ερασίνο ποταμό για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" (βίντεο)


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.