9/26/2017 11:00:00 π.μ.
0

Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης ενημέρωσε την Επιτροπή Οργάνωσης ότι θα παρευρεθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην ημερίδα που διοργανώνει το ECOCITY, στην Καλαμάτα (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου REX), με θέμα «ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Ο Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης και θα παρακολουθήσει τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις για το πρόβλημα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η Μεσσηνία είναι μια από τις περιοχές της χώρας που βιώνει έντονα το πρόβλημα μιας και η ελαιουργία αποτελεί βασική δραστηριότητα με τους ελαιώνες να καλύπτουν το 71% της αγροτικής γης και τη μέση ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 80.000 τόνους ελαιολάδου.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποτελούν σημαντικό ζήτημα και προκαλούν οχλήσεις στους κατοίκους, ενώ η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι σίγουρα ασύμβατη με τέτοιες καταστάσεις οι οποίες επιζητούν λύσεις κοινωνικά αποδεκτές, περιβαλλοντικά φιλικές και οικονομικά βιώσιμες.
Η ποιότητας της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή κατά την διάρκεια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων καθώς και των εκπομπών σωματιδιακής ύλης αλλά και αέριων ρύπων από τις μονάδες έχει καταγραφεί να υπερβαίνουν τα θεσπισμένα όρια, ενώ και οι επιπτώσεις στο έδαφος είναι σοβαρές.

Το ECOCITY ξεκινά έναν σημαντικό διάλογο από την Μεσσηνία, με προσανατολισμό  στην αξιολόγηση και εντοπισμό λύσεων στο περιβαλλοντικό πρόβλημα και στις επιπτώσεις της Δημόσιας Υγείας.

Το προηγούμενο βράδυ της Ημερίδας, ο Υπουργός και οι συντελεστές της Ημερίδας θα δειπνήσουν στο Mangiona Restaurant και θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο REX.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.