10/14/2017 08:23:00 μ.μ.
0

Μανιάτης : Να ερευνηθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης για ζημιά 5 δις ευρώ
«Πολιτικές και πιθανές ποινικές οι ευθύνες για την απώλεια 5 δις ευρώ»
«Τη διερεύνηση πολιτικών και πιθανών ποινικών ευθυνών της κυβέρνησης», ζητεί ο Γ. Μανιάτης για τη απώλεια 5 δις ευρώ από την απόδοση των κερδών των ελληνικών ομολόγων. Η απώλεια είναι το αποτέλεσμα των χειρισμών της «περήφανης διαπραγμάτευσης» του ’15 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως αποκαλύπτει σε εκτενές ρεπορτάζ η Ελενα Λάσκαρη στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου.

Μανιάτης καλεί Τσίπρα να αξιοποιήσει το «ενεργειακό διαβατήριο» στις ΗΠΑ 
«Tο είχατε καταψηφίσει, αλλά εκμεταλλευτείτε το «ενεργειακό διαβατήριο» Μανιάτη, κε Τσίπρα»
Να εκμεταλλευτεί «το ενεργειακό διαβατήριο» στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε ενεργά  για τη χώρα ο ίδιος ο Γ. Μανιάτης και να το εκμεταλλευτεί ασκώντας οικονομική διπλωματία, κάλεσε ο Πελοποννήσιος πολιτικός τον Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας από την αμερικανική πλευρά ενώ το τελευταίο διάστημα, μετά από 2,5 χρόνια καθυστέρηση με ευθύνη της κυβέρνησης, ξεκολλούν συμφωνίες- τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση - πολλές εκ των οποίων είχε συνάψει ο Γ. Μανιάτης ως αρμόδιος υπουργός.


Περιοδεία Γ. Μανιάτη σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία 
«Το άρθρο Σημίτη, καμπανάκι για αλλαγή νοοτροπίας»
Τον Βόλο και την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο Γ. Μανιάτης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα στα πλαίσια της επαφής του με τους πολίτες για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για Πρόεδρος στο νέο Προοδευτικό Κίνημα.
Αύριο, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, το πρωί θα επισκεφθεί την πόλη της Λαμίας και το απόγευμα την πόλη των Θηβών.
Στις συναντήσεις εξηγεί την προγραμματική του πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την ανάγκη της δημιουργίας του νέου προοδευτικού Κινήματος, φορέα μιας εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Μανιάτης ανέδειξε το άρθρο του Κ. Σημίτη στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, με τίτλο «Νέα Παράταξη;», χαρακτηρίζοντάς το βαρυσήμαντο, ενώ επεσήμανε την αναφορά του τέως πρωθυπουργού  ότι «οι αρχηγοί ανήκουν στο παρελθόν», υπογραμμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Συνάντηση Μανιάτη στο Βόλο με Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ και προοδευτικούς πολίτες για το νέο Κίνημα. 
«Οι 4 πυλώνες παραγωγής νέου πλούτου στο επίκεντρο»
Το νέο προοδευτικό Κίνημα και πώς πρέπει να οργανωθεί για να ανταποκρίνεται στις νέες σύγχρονες ανάγκες για να αλλάξουμε σελίδα ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Γ. Μανιάτης με τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας αλλά και προοδευτικούς πολίτες.
Στη συνάντηση στο Βόλο, ο Γ. Μανιάτης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη δική του πρόταση. Η συζήτηση συνεχίστηκε με ερωτήματα των πολιτών για τη γενικότερη κατάσταση, γι αυτό που λείπει για να ξεπεραστεί η κρίση, πώς να μετατραπεί η Ελλάδα, σε μια χώρα παραγωγική, αυτοδύναμη και αξιόπιστη.
Γ. Μανιάτης: «Ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις για τους τέσσερις πυλώνες παραγωγής εθνικού πλούτου που παρουσίασα πρόσφατα. Τον ορυκτό πλούτο, το επιτελικό κράτος, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη νέα γενιά σε σχέση με το ελληνικό Πανεπιστήμιο και τη σύνδεση τους με την αγορά. Η θετική ανταπόκριση μ' έκανε αισιόδοξο ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί μπροστά! Κάλεσα όλους για συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, ώστε η συμμετοχή να μας κάνει πρωταγωνιστές στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας».

Συνέντευξη Μανιάτη για προγραμματική του πρόταση στα ΜΜΕ Μαγνησίας 
«Έργα χωρίς μελέτες, χωρίς πόρους. Ο Τσίπρας ζημιώνει και τη Θεσσαλία»
Γ. Μανιάτης: «Ανέλυσα εκτενώς την πρότασή μου για την παραγωγή νέου πλούτου, για να μετασχηματιστεί σε παραγωγική η εθνική οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση. Μίλησα για την τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παραμείνουν με κάθε μέσο στην εξουσία και την ατεκμηρίωτη και αντιεπιστημονική πρόταση του Πρωθυπουργού για αλλαγή του τρόπου ενίσχυσης της άρδευσης από μικρή, αλλά περιβαλλοντικά αποδεκτή, ποσότητα νερού από τον Αχελώο. Τα νέα έργα που προτάθηκαν δεν πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, γιατί πρόκειται για μια Βαβέλ έργων χωρίς μελέτη, αλλά κυρίως χωρίς να απαντά πώς θα βρεθούν οι πόροι των 1,5 δις € που αρχικά εκτιμήθηκε. Κι εδώ ο Α. Τσίπρας ζημιώνει την Θεσσαλία όπως κάνει και με την υπόλοιπη πατρίδα μας»!

Συνάντηση με Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας και φίλους της Παράταξης 
«Να ψηφίσουν όσοι μπορούν περισσότεροι»
Γ. Μανιάτης: «Συζήτησα με πολίτες φίλους της Κεντροαριστεράς και το νέο Κίνημα που θα δώσει προοπτική και δυνατότητα στην Προοδευτική Παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Οι πολίτες κατέθεσαν την αγωνία τους για το πώς θα πετύχουμε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Αρκετοί δήλωσαν την απογοήτευσή τους ότι δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή στην ψηφοφορία των εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων Ελλήνων και ειδικά των νέων που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια μέσα στην κρίση. Η χώρα για να βγει από την κρίση πρέπει να κάνει ουσιαστική στροφή σε διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Τους κατέθεσα την πρότασή μου για την παραγωγή νέου πλούτου. Επεκταθήκαμε και στα θέματα του υδατικού ισοζυγίου της Θεσσαλίας και στις άστοχες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις του Τσίπρα για τη βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου με μικρές ποσότητες από τον Αχελώο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.