10/20/2017 02:00:00 μ.μ.
0

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΣΘΜΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.739.677,01 € και δικαιούχο τον Δήμο Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Στην παρούσα πράξη προβλέπεται η ανέγερση του Νέου Δημοτικού σχολείου Ίσθμιας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κυρά Βρύση Ίσθμιας επί της ασφαλτοστρωμένης οδού Ίσθμιας- Εξαμιλίων.

Το σχολείο αποτελείται από ένα κτίριο Εμβαδού επιφανείας 1.173 μ2 και συνολικής δόμησης 2033 μ2 με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα που περιλαμβάνει ισόγειο υπόγειο και όροφο.

Στο υπόγειο στεγάζεται αίθουσα γυμναστικής, αποθήκες, λεβητοστάσιο και λοιποί βοηθητικοί χώροι. Tο ισόγειο στεγάζει επτά εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστών, φυσικής, ξένων γλωσσών κτλ), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο εστίασης, κυλικείο, χώρους εισόδου και χώρους αναμονής καθώς και W.C. μαθητών, καθηγητών και ΑΜΕΑ.

O όροφος στεγάζει ένδεκα αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη και WC.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:

• Η κάλυψη των αναγκών ενός ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας

• Εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων διαβίωσης των μαθητών με τη βέλτιστη χρήση των κτιρίων (επαρκής φωτισμός, αερισμός χώρων, ικανοποίηση των απαιτήσεων της αισθητικής σχετικά με την σύνθεση των όγκων, τις όψεις και γενικά τα ορατά τμήματα του κτιρίου)

• Βελτίωση των όρων διδασκαλίας, μακροπρόθεσμη καλυτέρευση της κοινωνιολογικής και πνευματικής υγείας των μαθητών, και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που στηρίζει έμπρακτα και αναπτύσσει τη μάθηση.

• Οι μαθητές θα μπορούν να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και όλες τις παράλληλες σχολικές δραστηριότητες

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.