10/26/2017 07:00:00 μ.μ.
0

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

• Φωταγώγηση της πόλης και όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

27 Οκτωβρίου 2017
Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11.15 Προσκύνημα-Κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης, ΤΕΙ Σπάρτης, Πανεπιστήμιο Σπάρτης, Οδηγούς και Προσκόπους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στις 27 Οκτωβρίου. Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας. Μπροστά στο κενοτάφιο θα είναι η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά από προσκόπους.

28 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 07.30 Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών και με Θούρια και Εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08.00 Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Ώρα 10.25 Τέλος προσέλευσης Επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασιας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. Την Δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των Σχολείων που θα προσέλθουν με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο Δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

Ώρα 11.30 Μετάβαση αντιπροσωπειών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων και Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και Στρατιωτικού Τμήματος για την απόδοση τιμών.

Ώρα 11.40 Τέλος προσέλευσης των Επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ώρα 11.45 Επιμνημόσυνη δέηση
Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1)Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 2)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 3)Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 4) Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας 5)Δήμαρχο Σπάρτης 6) Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 7)Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8) Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 9) Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Λακωνίας 10) Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας 11) Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας και 12) Εκπροσώπων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στη Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 12.00 Έναρξη παρέλασης Αναπήρων Πολέμου, Εθελοντριών Αδελφών του Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , Πανεπιστημίου Σπάρτης, Σχολής ΤΕΚ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων Στρατού ΚΕΕΜ, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.

Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγ. Νίκωνος.

Ώρα 13.00 Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών ο Δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.