10/31/2017 05:00:00 μ.μ.
0

Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό και αυτοαπασχολούμενοι θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν υπαλλήλους και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους. Η επιδότηση θα καλύπτει το 50% του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών. Το νέο πρόγραμμα θ’ αρχίσει να «τρέχει» στα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτό – χωρίς ημερομηνία λήξης.

Στην αρχική προκήρυξη  προβλέπεται ότι θα δοθούν επιδοτήσεις για 20.000 προσλήψεις. Εάν και όταν καλυφθεί αυτός ο αριθμός, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις και το πρόγραμμα θα συνεχισθεί.

Η επιδότηση θα είναι έως 500 ευρώ μηνιαίως για κάθε προσλαμβανόμενο υπάλληλο και θα καταβάλλεται για διάστημα 12 έως 18 μηνών.

Μπορούν να ενταχθούν αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχολούσαν στο παρελθόν προσωπικό.

Ουσιαστικά επιδοτείται η πρώτη πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού - ενός ή περισσότερων μισθωτών.  Εάν προσλαμβάνονται δύο ή περισσότεροι υπάλληλοι, οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα για να επιδοτηθούν όλες.


ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.