10/19/2017 11:36:00 π.μ.
0

Το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστερής διακυβέρνησης έδωσε άλλο ένα απτό παράδειγμα της άσκησης εξουσίας. Η προσπάθεια άλωσης της δημόσιας διοίκησης, η διαπλοκή, οι ωμές παρεμβάσεις στη διοίκηση και τη δικαιοσύνη, καθώς και το βόλεμα ημετέρων για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων δεν γνωρίζουν όρια για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), κατά την τελευταία της συνεδρίαση, 13 Οκτωβρίου 2017, έλαβε, μεταξύ άλλων, την εξής απόφαση: «… ενέκρινε την εισήγηση του κ. Γραμμένου [Προέδρου] για την πρόσληψη των … Νικόλαου Μπάρτζη και Αλέξανδρου Χολέβα στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών…».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΠΟ προσλαμβάνει στη νομική της υπηρεσία, τον πρώην (;) νομικό σύμβουλο του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, κ. Νικόλαο Μπάρτζη και τον ειδικό σύμβουλο του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, κ. Αλέξανδρο Χολέβα.

Αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζήτημα, ιδίως στην περίπτωση του ειδικού συμβούλου του κ. Βασιλειάδη, η σύγχυση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, η διάτρητη διάκριση μεταξύ εποπτεύον και εποπτευόμενου φορέα. Με άλλα λόγια, ο νομικός εκπρόσωπος μιας αθλητικής ομοσπονδίας μπορεί να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του φορέα που εποπτεύει την αθλητική ομοσπονδία.

Γίνεται πλέον εμφανής σε όλους ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Οι επιταγές του Συντάγματος περί διάκρισης των εξουσιών, χρηστής διοίκησης και διάκρισης των ρόλων μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου αποτελούν κενό γράμμα για την συγκυβέρνηση. Φαίνεται πως ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την επιστροφή στην κανονικότητα, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να περνά μέσα από τη διαπλοκή και το βόλεμα ημετέρων.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κομματικό λάφυρο και ως πεδίο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και ενίσχυση της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει χάσει το νόημα των εννοιών νόμιμο και ηθικό.Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι απαντάτε στο θέμα του διορισμού συμβούλου του Υφυπουργού Αθλητισμού στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ; 
2. Ποιος ο προγραμματισμός για τη θωράκιση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

                                                                                           
                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής

        Λευτέρης Κ. Αυγενάκης   
     Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
        Βουλευτής Ηρακλείου  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.