10/06/2017 12:35:00 μ.μ.
0

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παρέλαβε σήμερα την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων 2016 της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τον Πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής κ. Δημήτριο Τσαμάκη, ο οποίος ανέφερε πως η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη έχοντας ως προτεραιότητα την ευρυζωνική ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

«Ο δρόμος για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση είναι και ψηφιακός» ανέφερε ο κ. Τσαμάκης παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Βούτση και προανήγγειλε πως «η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα είναι αγνώριστη από πλευράς δικτύων» καθώς, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός σχεδίου, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και επικουρούμενο από το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει  επενδύσεις από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και ανέρχεται, για την επόμενη τριετία, περίπου στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, παρότρυνε τον κ. Τσαμάκη, πέρα από την τυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση της ΕΕΤΤ με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς και με την Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, να επιδιώξει μια συνάντηση και με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κρίνοντας την ακρόαση ως ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.