10/16/2017 11:53:00 μ.μ.
0

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του ζητήματος της καταλληλότητας ή μη του πόσιμου νερού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. υπέβαλε πολυσέλιδη Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά (Αρ. Πρωτ. 8717/13-10-2017), για το ζήτημα που ανέκυψε τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το στοιχείο της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού του Πόρου, έπειτα από σχετικό Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. παρακολούθησε με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή το θέμα.

Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού εν μέσω Τουριστικής Περιόδου από το ζήτημα, αλλά και την απόλυτη ανάγκη για προστασία της Δημόσιας Υγείας κατοίκων και επισκεπτών, ο Ε.Ε.Σ.Π. επέλεξε να μην λάβει μέρος στην δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο με αναρτήσεις στα Social Media, Δημοσιεύματα και Δελτία Τύπου, η οποία μάλλον ζημία και σύγχυση προκάλεσε, παρά αντιμετώπισε το πρόβλημα.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. οφείλει βάση του Καταστατικού του να προασπίσει τα συμφέροντα των σχεδόν 200 επιχειρήσεων μελών του και κατ’επέκταση τα συμφέροντα του Πόρου, με κάθε νόμιμο τρόπο. Επειδή το ζήτημα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού  μπορεί να «τινάξει στον αέρα» το εύθραυστο οικονομικό κλίμα και γενικότερα τον Τουρισμό του νησιού και επειδή δεν πρέπει να συμβεί στο μέλλον τέτοια κατάσταση ανασφάλειας και σύγχυσης του κόσμου, το Δ.Σ του Συλλόγου συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την υπόθεση, τα οποία απέστειλε στον Αρμόδιο Εισαγγελέα για να εξετάσει αν και ποιός ευθύνεται, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και τον Τουρισμό του Πόρου.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.