10/21/2017 02:30:00 μ.μ.
0

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζωής» στα πλαίσια των παρεμβάσεων του, στην σχολική κοινότητα - νηπιαγωγούς, συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για το Σχολικό έτος 2017-2018, προγραμματίζει την υλοποίηση διήμερου Βιωματικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου βασίζεται στο υλικό «Παραμύθι χωρίς σύνορα».

Το «Παραμύθι χωρίς σύνορα» είναι ένα υλικό (του Κ.Π. Αθηνά Υγεία), που στόχο έχει μέσα από το συμβολισμό και τους μηχανισμούς ταύτισης και προβολής, τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τον εαυτό τους, τους άλλους και να διαπραγματευτούν θέματα που τα απασχολούν στην καθημερινότητα τους.

Ως εργαλείο πρόληψης αποσκοπεί στο να προσεγγίσουν, τα παιδία, με βιωματικό τρόπο θέματα όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, η λήψη απόφασης, η επίλυση συγκρούσεων, συμβάλλοντας στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους.

Το Σεμινάριο συνολικής διάρκειας 8 ωρών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στο Άργος (Κοφινιώτου 20),
- την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ώρες 5-9μμ,
- την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ώρες 5-9μ.μ.

Το σεμινάριο θα συντονίσουν τα στελέχη Πιπίνα Μάρκου- Κοινωνική Λειτουργός και Βασιλική Γεωργιλά Κοινωνική Λειτουργός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.