10/14/2017 01:00:00 μ.μ.
0
Ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό HIV και το AIDS στο Νέο Σχολείο
Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κέντρο Ζωής» στους μαθητές Β' και Γ' Λυκείου του Νέου Σχολείου σχετικά με τον HIV και το AIDS .
Το σωματείο «Κέντρο Ζωής» ενημέρωσε τους μαθητές με στόχο:

-την πρόοδο των τελευταίων σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων πληροφόρησης, σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS,

· την ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV και

· την εξάλειψη των στερεοτύπων και την καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.
Με δεδομένο ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, και ιδιαίτερα του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού, δε γνωρίζει γιατί και πώς πρέπει να προφυλάσσεται κατά τη σεξουαλική του δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο στιγματισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός των ανθρώπων που ζουν με HIV ή και AIDS, κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των νέων ανθρώπων σε σχέση με τον HIV και το AIDS.
Το Κέντρο Ζωής, με οδηγό την 26ετή του εμπειρία και τις ηθικές αρχές που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά χρόνια, αξιοποιώντας τη βαθιά κατάρτιση των στελεχών του και την άριστη συνεργασία του με σχετικούς φορείς, διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε από τη μία να παρέχει πλήρη ενημέρωση και, από την άλλη, να καταστήσει τη γνώση μέσο προστασίας και εξάλειψης του στίγματος απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με HIV ή και AIDS.
Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, έχει αναλάβει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ενώ, μέγας δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.