11/17/2017 10:38:00 π.μ.
0

Για ακόμα μία χρονιά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Θεσμοί έφεραν αντιρρήσεις σχετικά με τις μειώσεις των τελών κυκλοφορίας για τους πολύτεκνους, καθώς και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω διαπραγμάτευση αποφάσισε τις όποιες αλλαγές να τις μεταθέσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Ήδη το οικονομικό επιτελείο έχει αποστείλει την σχετική εντολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάρτησης των τελών κυκλοφορίας 2018 στο Taxisnet το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των τελών κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Για την πληρωμή μέσω τραπεζών, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis.

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2018 ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους:

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος ως εξής:
Ακόμα, για τα Ε.Ι.Χ ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα): 140 ευρώ.


ΠΗΓΗ: korinthostv.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.