11/18/2017 12:29:00 μ.μ.
0

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 τo «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά 15-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο Ναύπλιο.

Το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν οι χορωδίες : Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία “Califonia Dreaming”, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης», η Χορωδία Β’ Ε.Λ.Μ.Ε ΑΘΗΝΩΝ (καθηγητών) και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας.

Το φεστιβάλ όπως και πέρσι έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα που ξεκινάει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 5:00μ.μ ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια. Ο τελικός και η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

"Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη", τονίζει ο καλιτεχνικός Δειυθυντής του Φεστιβάλ Θεοδόσης Αντωνιάδης. Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας καθώς το Βουλευτικό υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

 To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).

Το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ώρα έναρξης: 12.00

· Chamber girls choir M.Lysenko – Kiev Ukraine (4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νεανικές Χορωδίες)
· Χορωδία « Σύγχρονη Έκφραση» (6η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Θρησκευτική Μουσική)
· Παιδική Χορωδία Αιγινίου Canto Olympus (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
· Παιδική Χορωδία 1ο Γυμνασίου Τούμπας Θεσσαλονίκης (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ώρα έναρξης: 17.00

· Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
· Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
· Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών (1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μεικτές Χορωδίες)
· Χορωδία « Σύγχρονη Έκφραση» (1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μεικτές Χορωδίες)
· Chamber girls choir M.Lysenko – Kiev Ukraine (3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ομοίων Φωνών)


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα έναρξης: 20.30

· Χορωδία “Les Vocalistes de Kalamari”
· Μικτή Χορωδία Δήμου Μεταμόρφωσης
· Δημοτικής Χορωδία Αιγινίου Canto Olympus
· Χορωδιακό εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» Δήμου Αλεξάνδρειας
. Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών
. Χορωδία « Σύγχρονη Έκφραση»


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.