11/04/2017 01:17:00 μ.μ.
0
Μετά την χθεσινή σύσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων , του προϊσταμένου δευτεροβάθμιας , του Αντιπεριφερειάρχη και άλλων και τις δηλώσεις τους για το μουσικό σχολείο Αργολίδας, περί δημιουργίας στο οικόπεδο που είχε αγοραστεί στην Δαλαμανάρα για το Πανεπιστήμιο, ήρθαν οι απαντήσεις και από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ουσιαστικά ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζει πως όσα ειπώθηκαν χθες ήταν άνευ ουσίας αφού  υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την δημιουργία του.
.Ξεκάθαρη και η απάντηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών όπου θέτει τα πράγματα στην σωστή τους βάση.
1. Ο δήμος Άργους Μυκηνών μετά από μακρόχρονη προετοιμασία έχει έτοιμες πλήρεις μελέτες και τεύχη δημοπράτησης αξίας δεκάδων χιλιάδων Ευρώ για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδος στην Προσύμνη.
2. Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει λάβει τις σχετικές  άδειες και από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να είναι έτοιμο το έργο προς ένταξη.
3. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη αναμένουμε την έναρξη σχετικού προγράμματος από την Ενδιάμεση  Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου το έργο να ενταχθεί και να ξεκινήσει γρήγορα.
4. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται την ομαλή λειτουργία του σχολείου και συντηρεί ιδίοις εξόδοις την λειτουργία του.
5. Αποτελεί άκρως επιτυχημένο σχολείο και η θέση του συμβάλει σε αυτό. Τα 220 παιδιά που φοιτούν σε αυτό, με συνεχώς αυξητικές τάσεις, το επιβεβαιώνουν.


"Η δημιουργία του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και το Δήμο Άργους - Μυκηνών. Η συνεργασία αυτή είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της μελέτης και την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη στο προηγούμενο ΕΣΠΑ του έργου της δημιουργίας του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Λίγο καιρό πριν, κατά την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής για τη σχολική στέγη στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, υπήρξε πάλι πρόβλημα στην ωριμότητα του φακέλου που υποβλήθηκε και το έργο δεν μπόρεσε να ενταχθεί.

Η δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι σε όλους, όπως μεταφέρθηκε από τους Αντιπεριφερειάρχες κατά την πρόσφατη συνάντηση για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, είναι να προχωρήσει η δημιουργία του Μουσικού Σχολείου την Προσύμνη και για το λόγο αυτό η απαιτούμενη συνεργασία είναι διαρκής.

Οποιαδήποτε νέα άποψη απαιτεί ιδιαίτερα μακροχρόνια προετοιμασία για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου που έχει ανάγκη η Αργολίδα.

"Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί στην πληρότητά του ο φάκελος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα υποβληθεί προς ένταξη στη νέα της πρόσκληση για τη σχολική στέγη" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.