11/12/2017 01:30:00 μ.μ.
0

Ο Ιερός ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου και οι εκδόσεις της Μητροπόλεως Αργολίδος Επιστροφή, παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Ιερέα π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη "Ανθρώπου Απαξίωση", σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 11 π.μ. στον Ιερό ναό των Ταξιαρχών στο Μοσχάτο.

Για το βιβλίο του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη μίλησαν σε μία κατάμεστη αίθουσα ο π. Χριστόδουλος Μπίθας - θεολόγος, συγγραφέας, ο Δημήτρης Κυριαζής - ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Σωτήριος Ν. Κόλλιας, Δρ. Θεολογίας.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την «Ποιμαντική Θεολογία και Ψυχολογία». Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ελληνο-Γαλλικό Κολέγιο Πειραιά. Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1981 λαμβάνοντας «Δίπλωμα εξαιρέτου επιδόσεως» από την Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1981 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε (1986) με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς, ενώ το 1990 απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας. Το 1999 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Ποιμαντικής Ψυχολογίας υποβάλλοντας προς έγκριση διδακτορική διατριβή με θέμα «Η ανθρώπινη επιθετικότητα, ποιμαντική και ψυχολογική μελέτη στην Κλίμακα Ιωάννου του Σιναΐτου», η οποία ενεκρίθη ομοφώνως με το βαθμό «άριστα». Παρακολούθησε ποικίλα μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοδυναμικής – Ψυχαναλυτικής, Γνωσιακής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και Βιολογίας της Συμπεριφοράς. Εξελέγη Λέκτορας (2003) και κατόπιν Αναπληρωτής Καθηγητής (2010) «Ποιμαντικής Θεολογίας και Ψυχολογίας» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος στη «Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς», Προϊστάμενος στην «Υπηρεσία Ψυχιατρικής και Ποιμαντικής Μέριμνας» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής , Υπεύθυνος Ψυχίατρος σε πανελλαδική κλίμακα του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής για την «Μονάδα Αναδόχων Οικογενειών» .Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Τακτικό Μέλος στην «Επιτροπή Ψυχικής Υγείας» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 1997 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας. Είναι επίσης μέλος στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία , ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και των κλάδων «Ψυχιατρικής και Θρησκείας» και «Προληπτικής Ψυχιατρικής» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Το 2010 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.