11/09/2017 10:00:00 π.μ.
0
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 6 –ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «Περιφέρειες σε Μετάβαση(ΜΕΤ), πρόκειται να υλοποιήσει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου – Περιβάλλον και Aνθρώπινα Δικαιώματα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 από τις 16:30 έως τις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου, τη Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, τα Δίκτυα που συμμετέχει καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί, με σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Επιπλέον, στόχος της Επιμορφωτικής Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση στη σύγχρονη εκδοχή του κοινωνικού ζητήματος των διαπολιτισμικών διαφορών, της μετανάστευσης ή της προσφυγιάς, η απόκτηση ενσυναίσθησης απέναντι στις δυσκολίες που περνούν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και η κατανόηση του δικαιώματος κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή και εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής του.

Τα τελευταία χρόνια κυρίως, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές, βιώνουν έντονα μέσα στην τάξη διαπολιτισμικές διαφορές, που, ενίοτε, δεν έχουν τη γνώση να τις διαχειριστούν αποτελεσματικά.

Για το λόγο αυτό, πέρα από το θεωρητικό μέρος, θα υλοποιηθούν και βιωματικά εργαστήρια, όπου οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενδυναμωθούν, με στάσεις και συμπεριφορές απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, με στόχο την επικράτηση μιας δίκαιης κοινωνίας για την τωρινή αλλά και τις μέλλουσες γενιές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.