11/13/2017 08:01:00 μ.μ.
0

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και ο Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Πάντζας δέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου».

Τα μέλη του Σωματείου Δρομέων βρίσκονται στην Αθήνα λόγω της συμμετοχής τους στον χθεσινό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές μέλη  του.  Στα 30 χρόνια δράσης και προσφοράς το Σωματείο Δρομέων έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο σε κοινωνικές δράσεις αθλητικού περιεχομένου τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιώργος Πάντζας, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, εξήρε το αθλητικό πνεύμα των συμμετεχόντων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρεσβεύουν το ευ αγωνίζεσθε και σημείωσε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αναβιώνει ακριβώς το πνεύμα αυτό.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε κάθε χρόνο αποστολές και απλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή. Σας ευχαριστώ και προσωπικά και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για την τιμητική σας παρουσία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάντζας.

Ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη σφυρηλάτηση της πολιτικής συνεργασίας μέσα και από τον αθλητισμό, τονίζοντας επίσης ότι «είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών που προάγουν καθοριστικά την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι η αδελφικότητα των δύο λαών καθώς και η διαχρονική και ουσιαστική ελληνοκυπριακή αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη σε όλα τα πεδία ενδιαφέροντος των δύο κρατών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.