11/03/2017 08:00:00 μ.μ.
0

Ο Ράμα και η παρέα του πρέπει να λάβουν ένα αποφασιστικό μήνυμα, τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 Θεσσαλονίκης, την 1/11/2017.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», αφού υπενθύμισε ότι έχει καταψηφίσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρηματοδοτεί την Αλβανία, επισήμανε ότι η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα, γιατί όσο αυτό δεν γίνεται οι Αλβανοί θα το παίζουν σε διπλό ταμπλό, αφού από τη μια θα ασκούν σκληρή πολιτική εναντίον της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και από την άλλη θα έχουν εδώ οκτακόσιες χιλιάδες συμπολίτες τους, οι οποίοι εργάζονται και απολαμβάνουν το Ελληνικό Κοινωνικό Κράτος.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα, στον κύριο Ράμα και στην παρέα του» ξεκαθάρισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής γιατί «δεν μπορούμε να έχουμε Ευρωβουλευτές και κόμματα, που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και μετά να διαμαρτυρόμαστε ότι οι Αλβανοί κάνουν αυτά που κάνουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς με επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, κ. Johannes Hahn, τον περασμένο Ιούλιο, ζήτησε την ηθική και υλική αποζημίωση των ζημιωθέντων οικογενειών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, από την προκλητική κατεδάφιση δύο κτιρίων στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας, αλλά και την λήψη μέτρων ώστε να υποχρεωθεί η Αλβανία να σέβεται τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

«Αυτό το θέμα ξεκίνησε εδώ και καιρό, έχω κάνει ερώτηση» είπε ο Νότης Μαριάς και «έχω πάρει απάντηση από τον κύριο Hahn, ο οποίος είναι αρμόδιος και είπε ότι με αυτά που κάνουν οι Αλβανοί παραβιάζουν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής πρότεινε «να γίνονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι στα Αλβανικά σύνορα, να ελέγχονται τα αυτοκίνητα που μπαίνουν και βγαίνουν, να αξιοποιούμε τις διαδικασίες που επιτρέπονται» και εάν δημιουργηθούν ουρές είκοσι και τριάντα χιλιομέτρων θα καταλάβει ο κ. Ράμα ότι εδώ δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» μίλησε και για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που ψηφίστηκε στις 17 Μαΐου 1914 και το οποίο εξασφαλίζει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη πλην όμως κανείς μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν το αξιοποίησε.

«Λοιπόν εμείς δεν θα αξιοποιούμε τα δικαιώματά μας και θα αφήνουμε τον κύριο Ράμα να κάνει όλες αυτές τις ιστορίες;» διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς και ολοκλήρωσε λέγοντας «θα φιλοξενούμε χιλιάδες Αλβανούς, οι οποίοι δουλεύουν και απολαμβάνουν την φιλοξενίας μας, βγάζουν κέρδος, πάνε τα λεφτά στην Αλβανία, γιατί έτσι γίνεται και τελικά θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα;
Είναι δυνατόν να το επιτρέπουμε;».

Επισυνάπτεται βίντεο με τη συνέντευξη του Νότη Μαριά:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.