1/23/2018 12:29:00 μ.μ.
0

Η πόλη του Ναυπλίου είναι συνδιοργανώτρια, η μοναδική στην Πελοπόννησο, της Εκστρατείας ECOMOBILITY και FREE MOBILITY και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος πήρε μέρος την Πέμπτη 18/1 στην εκδήλωση αναγγελίας των εκστρατειών που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε μια από τις πόλεις που συμμετέχουν για να προωθηθεί η ανθρώπινη, ανεμπόδιστη και γεμάτη πράσινη μετακίνηση των πολιτών. 

Παρουσία μεταξύ άλλων του Αν. Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, Καθηγητή του ΕΜΠ Θάνου Βλαστού και της Προέδρου της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, Μαριέττας Γιαννάκου καταδείχθηκε η επιδίωξη των συντελεστών των εκστρατειών για την αλλαγή των συνθηκών κυκλοφορίας στις πόλεις και συμπεριφορών μετακίνησης των πολιτών στηριζόμενη στην ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. 

Το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» θα γίνει πράξη από το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αργολίδας με την ομάδα των μαθητών του να εξετάζει τα προβλήματα και να καταθέτει προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και την βελτίωση της εικόνας της πόλης του Ναυπλίου. 

Επιγραμματικά, οι προτάσεις που θα κατατεθούν από τους μαθητές θα αποτελέσουν το περιεχόμενο των αλλαγών που θα εφαρμόσει ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης μέσω συγκεκριμένων και ανοιχτών δράσεων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.