1/15/2018 08:00:00 μ.μ.
0

Στον αποκλεισμό των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου από τις επιχορηγήσεις αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και τον Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Τη χαριστική βολή σε σωματεία και παράγοντες που με καθημερινό αγώνα προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέσα στις τοπικές κοινωνίες δίνει, σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ), η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να αποκλείσει από τις επιχορηγήσεις τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την από 11η Ιανουαρίου 2018 επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της ΕΠΣΗ κ. Νίκο Τζώρτζογλου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, “Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μίας τραγελαφικής κατάστασης σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις επιχορηγήσεις από την Πολιτεία στις αθλητικές Ομοσπονδίες για το 2018. Όλα τα σπορ λαμβάνουν επιχορηγήσεις και καλώς γίνεται αυτό καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση. Δυστυχώς όμως και πάλι το ποδόσφαιρο αποτελεί τον φτωχό συγγενή, καθώς η Πολιτεία δεν δίνει ούτε μισό ευρώ! Πλήρης αποκλεισμός από τις επιχορηγήσεις!”.

Μάλιστα, με την ανωτέρω επιστολή, η ΕΠΣΗ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι “… την ίδια στιγμή, […], η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανδρώνεται και χρεώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με υπαλλήλους «καρφωτούς, διορισμένους, υψηλόμισθους […]», με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που κοστίζουν στην ΕΠΟ με μισθούς σκανδαλώδεις, μηνιαίως 7.000 - 10.000 - 14.000 (!!!), όταν ο ελληνικός λαός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας...”.

Η ΕΠΣΗ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνεχιζόμενο οικονομικό στραγγαλισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Ειδικότερα, ζητά από τη Διοίκηση της ΕΠΟ να αποδείξει έμπρακτα την αγάπη της προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ώστε να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί σημαντικό παράγοντα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, ιδίως, στην ελληνική περιφέρεια. Τα ερασιτεχνικά σωματεία με κόπο και προσωπικές θυσίες, προσπαθούν να κρατήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να προσελκύσουν τους νέους στις αρχές του αθλητισμού, τους υγιούς ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας και να γεμίσουν τα εκατοντάδες γήπεδα. Δυστυχώς, σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουν την παραμικρή στήριξη της πολιτείας.

Ενώ η στήριξη της Πολιτείας στον αθλητισμό, ιδίως τον ερασιτεχνικό, είναι ανύπαρκτη και τα οικονομικά προβλήματα γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερα, είναι ενδεδειγμένο η πολιτεία να γίνει ουραγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου;

2. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την ουσιαστική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και την έμπρακτη συμπαράσταση προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;». 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.