1/22/2018 10:53:00 π.μ.
0

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

           Την Κυριακή  28  Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ.  στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει:

ο κ.  Χρήστος Πιτερός, Αρχαιολόγος

με θέμα: « Ο Δίας Κραταιβάτης και η ΄Ηρα Ακραία  στην Αργολίδα».

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η παρουσία σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ομιλητή και τον Σύλλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                           Ο  Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας


                                    Σωτήριος Π. Κωτσοβός                   Αναστάσιος  Ι. Σκλήρης       
                                               Δικηγόρος                          συντ. Ειδ. Πάρεδρος του Π.Ι.Ο κ. Χρήστος Πιτερός

            Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και Αρχαιολογία και Τέχνη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.
Ως αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού, υπηρέτησε αρχικά στη Βοιωτία ( Θ΄ ΕΠΚΑ)  και στη συνέχεια στην Δ΄ ΕΠΚΑ στην Αργολίδα, μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2010.
           ΄Εχει διενεργήσει μεγάλο αριθμό σωστικών ανασκαφών στη Θήβα, τη Λιβαδιά, το Δήλεσι, τη Σαλαμίνα, στον τύμβο των Σαλαμινομάχων, την Ερέτρεια, την Επίδαυρο, την Ασίνη, το Ναύπλιο, την Τίρυνθα, το Τημένιο και κυρίως στην αιώνια πόλη του ΄Αργους, όπου επικεντρώθηκαν εξ αρχής τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα, όπως η οχύρωση, η πολεοδομική οργάνωση, η τοπογραφία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής  και η αργειακή πλαστική. ΄Εχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολλές και σημαντικές  επιστημονικές εργασίες, αλλά και εκλαϊκευτικά άρθρα στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο.
Αρκετές από αυτές, αναφέρονται στο ΄Αργος, όπως: «Το Αρχαίο Στάδιο του ΄Αργους», «Οι Πυραμίδες της Αργολίδας», «Συμβολή στην Αργειακή Τοπογραφία», «Προτάσεις για την ανέγερση ενός νέου Μουσείου στο ΄Αργος»,«Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη της  Λάρισας του ΄Αργους», «Η Ακρόπολη της Λάρισας και τα τείχη της πόλης του ΄Αργους»,  «Η  λατρεία των Διοσκούρων στο ΄Αργος», «Το ΄Αργος και ο Χάραδρος», « Υστεροαρχαϊκή  επιτύμβια στήλη από το ΄Αργος», «Το Μυκηναϊκό ΄Αργος», «Ηραία τα εν ΄Αργει», «Θέρμες του ΄Αργους, ένας τεκές και ένα καφενείο στα χρόνια της Επανάστασης και της Ανεξαρτησίας», το θεωρούμενο ως « Σπίτι του Μακρυγιάννη» στο ΄Αργος, « Τοπογρα-
φία και μνημεία του νεότερου ΄Αργους».
Διετέλεσε Διευθυντής της συστηματικής ανασκαφής Ελληνογαλλικής  Συνεργασίας στην Αρχαία Αγορά του ΄Αργους, Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ΄ ΕΠΚΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής έκδοσης του περιοδικού «Ναυπλιακά Ανάλεκτα» (VII, 2009).


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.