1/12/2018 07:14:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να στηρίζει τους Έλληνες πολύτεκνους και τρίτεκνους, τους δίνει με το νομοσχέδιο αυτό ένα ακόμη χτύπημα, που έρχεται να προστεθεί στα πολλά και δυσβάσταχτα βάρη που έχει επισωρεύσει με την πολιτική της στις ελληνικές οικογένειες.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός το 2013 κατέθετε Ερώτηση στη Βουλή προς τον τότε Υπουργό Εργασίας με θέμα 'Εμπαιγμός και καταδίκη στην φτώχεια των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από την Κυβέρνηση' ζητώντας την 'έκδοση νέου κανονιστικού πλαισίου για την χορήγηση αναβαθμισμένων τριτεκνικών και πολυτεκνικών'.

Πάλι ο σημερινός Πρωθυπουργός, το 2015 σε συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας χαρακτήριζε τις πολύτεκνες οικογένειες ως ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των 'αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου' και εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολυτέκνων για ειδική φροντίδα από το κράτος και τη συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής.

Όμως σύμφωνα με το νόμο της τότε κυβέρνησης, τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 ευρώ λάμβανε στήριξη 1.980 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, με το νόμο που εισάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λάβει 1.344 ευρώ, χάνοντας το 1/3 του επιδόματος, ενώ μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ λάμβανε με το νόμο της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας 2.640 ευρώ το χρόνο που μειώνονται τώρα σε 2.016 ευρώ, χάνοντας έτσι το 1/4 του επιδόματος.

Η 'ανάλγητη' κατά τον κ. Τσίπρα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε επίδομα από το πρώτο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια και ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Σήμερα, εκείνοι που τότε κραύγαζαν φτάνουν μέχρι του σημείου να θεωρούν εύπορες τις τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες με εισόδημα 13.500 ευρώ, πάνω από το οποίο, σύμφωνα με το νόμο που εισάγει η σημερινή Κυβέρνηση, δεν θα χορηγείται επίδομα στήριξης.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες κι αυτά τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα για ένα πρόβλημα, αυτό της υπογεννητικότητας, που έχει εθνική διάσταση”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.