1/26/2018 01:20:00 μ.μ.
0
Έστησαν μπλόκο οι αγρότες της Αργολίδας στο κόμβο Ινάχου (βίντεο)
Μπλόκο έστησανκινητο οι αγρότες τις Αργολίδας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στον κόμβο Ινάχου έξω από το Άργος με την αστυνομία να πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων από παράδρομους.

Νωρίτερα οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση έκαναν πορεία με τα αγροτικά τους μηχανήματα στους δρόμους του Άργους και διαμαρτυρία έξω από την ΔΟΥ Άργους.

Στην συνέχεια οι αγρότες με τα αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στον κόμβο Ινάχου όπου έστησαν μπλόκο όπου και θα γίνει και σύσκεψη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των αγροτών της Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) ανέφερε:

«Μετά από σύσκεψη του Συλλόγου μας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα, βγαίνουμε για άλλη μια φορά στο δρόμο.

Μέσα από το Σύλλογό μας, οργανωμένα και συντεταγμένα, όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, μπαίνουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όλοι και όλες δίνουμε την μάχη!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενημέρωση και την αγωνιστική ενεργοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με στόχο τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν' αρπάξουν τη γη και το βιός μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, που ήταν δίπλα μας και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας. Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αργολίδας. Μαζί στον αγώνα γιατί έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους.

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, δίκαια κι αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας».

Έστησαν μπλόκο οι αγρότες της Αργολίδας στο κόμβο Ινάχου (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΣ.Σ.Ν.Α)

ΣΗΜΕΡΑ 26-1-2018, Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΆΡΓΟΥΣ ME ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΙΝΑΧΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΣYNEXIZOYME MAXHTIKA KAΛOYME OΛOYΣ TOYΣ ΦTΩXOYΣ AΓPOTEΣ OΛA TA ΛAIKA ΣTPΩMATA ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1/2018 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΙΝΑΧΟΥ.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΔΙΚΑΙΑ ΚΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΩΣΤΕ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ.

• ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΦΤΗΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ, ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Κ.Α.

• ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12.000 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΜΕ 3.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ.

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 55 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ.

• ΕΤΗΣΙΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 12.000 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ 3.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ.

• ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΧΩΡΑΦΙΟΥ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ», ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 300.000 ΕΥΡΩ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ.

• ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ, ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ. ΕΛΓΑ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΦΥΤΙΚΗ, ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΑΠ 2014 - 2020 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ/ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.»

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.