1/26/2018 08:00:00 μ.μ.
0

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο τέλεσαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας : Διαδρομές στην ιστορία του» στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το Βουλευτικό στην πόλη του Ναυπλίου, σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2018.

Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια αυτής που παρουσιάζεται στο Μέγαρο της Βουλής, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», η οποία εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Σε τοπικό επίπεδο εμπλουτίστηκε με τη συνεισφορά φορέων της πόλης του Ναυπλίου, όπως τα Αρχεία Αργολίδας (υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους), η Βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Για τη μετάφραση στα αγγλικά συνέβαλαν ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας παραμένει και σήμερα επίκαιρος με τις μεγάλες πολιτικές και διπλωματικές ικανότητές του, την ανιδιοτέλειά του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην Επανάσταση και την προσφορά του στην απελευθερωμένη χώρα. Ακολούθησε το δρόμο της θυσίας για το έθνος και αρνήθηκε κάθε αμοιβή σαν Κυβερνήτης. Χαρακτηριστικά είχε πει: «Αν βεβαιωθώ ότι κανένα Ελληνόπουλο δεν πεινά, τότε ίσως πάρω έναν οβολό».

Στο πλαίσιο της συμβολής της στη διοργάνωση της έκθεσης, η Βιβλιοθήκη της Βουλής προσφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για τη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων προκειμένου μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξεναγηθούν στην έκθεση και να γνωρίσουν την ιστορική περίοδο που σφραγίστηκε από την παρουσία και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Προεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος Ι.Καποδίστριας Κώστας Χελιώτης, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ,Γκιόλας, Γ. Ανδριανός, Γ. Μανιάτης, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, και εκπρόσωπος της Αίγινας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.