2/07/2018 07:47:00 μ.μ.
0

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και συνεργάτες του, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, αντιπροσωπεία του ΣΕΒΙΠΑ και του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αχαΐας.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώθηκε για την λειτουργική κατάσταση της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, τις ελλείψεις υποδομών και υπηρεσιών που απασχολούν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, αλλά και για ζητήματα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούν σε πολλά επίπεδα οι άτυπες συγκεντρώσεις επιχειρήσεων, εκτός Βιομηχανικών Περιοχών.

Αυτή την περίοδο, ο ΣΕΒΙΠΑ σε συνεργασία με τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, τον κεντρικό ΣΕΒ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, έχουν αποστείλει ερωτηματολόγιο σε όλες τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ και τα Επιχειρηματικά Πάρκα της χώρας, για μια πλήρη καταγραφή προβλημάτων.

Ακόμα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι σχέσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων με την διαχειρίστρια ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, θέματα κόστους κοινόχρηστων δαπανών και ανταποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ εκ μέρους του ΣΕΒΙΠΑ ζητήθηκαν κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και συνεργασίας μεταξύ ώριμων και νεοφυών επιχειρήσεων, εντός των Βιομηχανικών Περιοχών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.