2/07/2018 11:17:00 π.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ως πρώτος υπογράφων στη Βουλή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές του κόμματος Νίκη Κεραμέως, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας με θέμα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητικές εστίες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητικές εστίες προκάλεσαν την πρόσφατη κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέα διαχείρισης των εστιών, από φοιτητές των συλλόγων  οικότροφων Νέας Εστίας ΕΜΠ και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών καθώς και της Επιτροπής Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές:

- Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ δεν σιτίζονται στην εστία εδώ και 3 μήνες, αφού το εστιατόριο της λειτουργεί μόλις για 15 φοιτητές από τα ΤΕΙ.
- Σε καμία εστία της Αθήνας δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην επισκευάζονται οι βλάβες.
- Σε τουλάχιστον 8 από τα 15 κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ που στεγάζουν εκατοντάδες φοιτητές δεν λειτουργεί η θέρμανση.
- Σε πολλές εστίες όπως στη ΦΕΠΑ δεν υπάρχει ζεστό νερό, ενώ πολλά δωμάτια εστιών δεν διαθέτουν καν πόσιμο νερό, καθώς αυτό βγαίνει καφέ από τις σκουριασμένες σωληνώσεις
- Δωμάτια των φοιτητικών εστιών έχουν μολυνθεί από κοριούς, χωρίς να διατίθεται κονδύλι για απολύμανση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν τα οξεία προβλήματα που επισημαίνουν οι σύλλογοι οικοτρόφων στις φοιτητικές εστίες;”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.