2/17/2018 07:56:00 μ.μ.
0

Θετική ανταπόκριση είχε η προσπάθεια μας για την άρση του κορεσμένου του δικτύου Πελοποννήσου, προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών μονάδων στην Αργολίδα από αγρότες, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ κ.ά.. Αυτό προκύπτει από απάντηση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στο Γ. Μανιάτη, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας.

Αναφορικά με το θέμα, ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη η προοπτική να αρθεί το κορεσμένο του ηλεκτρικού δικτύου Πελοποννήσου, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες μας. Ήδη από το 2013-2014 είχαμε προχωρήσει τις επενδύσεις για αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς από Μεγαλόπολη, προκειμένου να είναι δυνατό να υποδεχθεί νέες ενεργειακές επενδύσεις.

Παρά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, ο σχεδιασμός είναι, μέσα στο 2018, να είναι δυνατή η έγκριση νέων επενδύσεων σε ΑΠΕ. Η θετική αυτή εξέλιξη πρέπει να κινητοποιήσει τόσο τον αγροτικό τομέα της Αργολίδας, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση».


Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, καθώς και η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Γ. Σταθάκη


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.