2/20/2018 09:32:00 μ.μ.
0

ΠΕΡΙΟΔΟΣ    ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ  2017 - 2018


 Κυριακή  25  Φεβρουαρίου 2018
Κυριακή της Ορθοδοξίας
 ώρα  6.30  μ.μ.Αίθουσα Διαλέξεων Μεγάρου
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΕΙΩΝ
«Ο ΔΑΝΑΟΣ»
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής
Γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο και την Σοφία  στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδος την 17η Ιουνίου του 1961.Στον τόπο γεννήσεως του έμαθε τα εγκύκλια γράμματα και με την βοήθεια της Παναγίας της Τήνου τελείωσε την Επτατάξιο  Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου.
Παντρεύτηκε την Καλλιόπη Σελίμου με την οποία απέκτησαν 2 θυγατέρες την Σοφία και την Κωνσταντίνα.
Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Έδωσε κατατακτήριες στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Master του Τμήματος Ηθικής Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου.
Διορίσθηκε Εφημέριος της ενορίας Νέου Ηραίoυ (Χώνικα) όπου και ο Βυζαντινός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 11ου  αιώνος, και μετά  13 χρόνια τοποθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Ιακώβου εις τον Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους πρώτα ως Εφημέριος και κατόπιν ως Προϊστάμενος αυτού όπου και ανέπτυξε σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική δραστηριότητα.
Ασχολήθηκε από τις πρώτες μέρες της χειροτονίας του μέχρι και σήμερα με τον ιδιότυπο εκκλησιαστικό συνδικαλισμό. Καθ` όλο αυτό το διάστημα εκλέγεται στα Δ.Σ. του τοπικού ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  αλλά και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ως μέλος αλλά και ως Πρόεδρος αυτών.
Διορίστηκε επί 10 και πλέον έτη υπό των αρμοδίων Υπουργών στα Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου (πρώην Τ.Α.Κ.Ε)  τα 4 εκ των οποίων υπό την Προεδρία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν διορισμένος στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ) το οποίο χορηγούσε τα εφάπαξ του Ελληνικού Δημοσίου.
Είναι Πρόεδρος και μέλος σε αρκετά Κληροδοτήματα της πόλεως του Άργους καθώς και Πρόεδρος του ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  της Ενορίας του Αγίου Πέτρου, στο οποίο μαζί με τους συνεργάτες του έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση.
Υπήρξε επίσης μέλος στο πρώτο Δ.Σ. της Πρόνοιας του Δήμου Άργους.
Ο πατήρ Γεώργιος έχει γράψει αρκετά μικρά δοκίμια, έχει προλογίσει το βιβλίο του Γ. Αντωνίου “ Η Αργολίδα που φεύγει’’ και έχει εκδώσει το βιβλίο ΄΄ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΣΗΜΕΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ΄΄ και για την έκδοση του οποίου τιμήθηκε  από την ΟΠΑΝΑΑΡ  το 2009.
            Ευτύχησε επί των ημερών του ως Προϊστάμενος  του Ιερού Ναού, μετά από τις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτου Αργολίδος  κ.Ιακώβου να ζήσει την επιστροφή  των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου εις τον Ναόν του.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, Κυριακή της Ορθοδοξίας και ώρα 6.30 μ.μ.  στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει:

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής

με θέμα:« Από την νίκη της Ορθοδοξίας στην  βίωση
                                     της αθεΐας.»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η παρουσία σας, θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον ομιλητή
 και τον  Σύλλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο  Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας     Σωτήριος Π. Κωτσοβός                  Αναστάσιος  Ι. Σκλήρης        
               Δικηγόρος                          συντ. Ειδ. Πάρεδρος του Π.Ι.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.