2/24/2018 02:45:00 μ.μ.
0

-Σουπιόρυζο με ούζο και μελάνι


ΥΛΙΚΑ

      700γρ. φρέσκιες σουπιές με το μελάνι
      40γρ. ελαιόλαδο
      1τεμ. κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
      1τεμ. κρεμμύδι φρέσκο
      50γρ.Πράσσο
      1 φύλλο δάφνης
      20γρ. ξίδι
      40γρ. λευκό κρασί
      40μλ. Ούζο
      150ml νερό
      Μάραθος
      150γρ. Μακρύκοκο ρύζι
      Αλάτι πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρούμε τα πλοκάμια και καθαρίζουμε. Από το εσωτερικό της κοιλότητας της σουπιάς αφαιρούμε τους σάκους με το μελάνι και τους βάζουμε σε ένα μπολ με νερό . Κόβουμε την σουπιά σε λωρίδες.  Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο προσθέτουμε την σουπιά και την δάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι  να αρχίσει η σουπιά να αλλάζει χρώμα , σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί  αφήνουμε να ρεντουίρει ,προσθέτουμε το νερό ,αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά , ρίχνουμε το μελάνι και το ρύζι αλάτι ,πιπέρι ,μάραθο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμη .




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.