2/05/2018 07:50:00 μ.μ.
0

"Με την αριθ. 2242/21/12/2017 ερώτησή μου, ζήτησα να πληροφορηθούμε γιατί  δεν εφαρμόζεται ο νόμος (ν.4296/2014), με τον οποίο δώσαμε τη δυνατότητα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της χώρας, να εγκαταστήσουν Μονάδες Φωτοβολταϊκών Πάρκων ή άλλων μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προκειμένου να μειώσουν κατά 50-60% το ενεργειακό κόστος άρδευσης κατά την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, όπως αυτά της Αργολίδας. Χαρακτηριστικά, ένας μέσος αγρότης της Αργολίδας, μπορεί να μειώσει στις 2-3.000 € το κόστος των 5-6.000 € που κάθε χρόνο πληρώνει στη ΔΕΗ για άρδευση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. E. Αποστόλου, υπεκφεύγει και μας απαντάει γενικά και αόριστα για τη χρήση των ΑΠΕ από τους μεμονωμένους αγρότες. Αποκρύπτει όμως ότι για τους μεμονωμένους αγρότες καμία δράση που να αφορά το νερό άρδευσης και την εγκατάσταση ΑΠΕ για μείωση του κόστους άρδευσης δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014 2020.

Εφόσον το Υπουργείο ομολογεί ότι τα αρδευτικά δίκτυα είναι στην ιδιοκτησία του, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια και δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για να αξιοποιήσει με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ το νόμο που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση εγκατάσταση ΑΠΕ; Τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δείχνουν την περιφρόνηση προς τον αγροτικό κόσμο και το πρόβλημα του κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν".

Ακολουθεί η ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη καθώς και η απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.