2/27/2018 08:45:00 π.μ.
0

-Αθερινοπιτάκι με σκορδάτη σάλτσα –



ΥΛΙΚΑ

      1κιλό Αθερίνα
      1 σκ. Σκόρδο ψιλοκ.
      Αλάτι
      2 τεμ. αυγό
      250γρ. αλεύρι
      200γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους
      2 τεμ . κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
      Μαιντανό ψιλοκομ.
      Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομ.
      150γρ. γραβιέρα τριμμένη
      Ελαιόλαδο
      Αλάτι – πιπέρι
      Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε σχολαστικά τα ψάρια ,τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και τα αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να κατεβάσουν τα υγρά τους. Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τέλος την αθερίνα ομογενοποιούμε το μίγμα με απαλές κινήσεις μην σπάσει η αθερίνα και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι γυρίζοντάς τα μια φορά από την κάθε μεριά στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδευτικά με σκορδάτη σάλτσα.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.