2/22/2018 08:06:00 μ.μ.
0


Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 (από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.), στο Φουγάρο, στο Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός για την Εκπαιδευτική Ρομποτική, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων.

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ευφάνταστες κατασκευές, να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και με τους μαθητές που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συμμετέχουν και φέτος περισσότεροι από 220 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,οι οποίοι πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, αξιοποιούν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες και καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού και δημιουργικών κατασκευών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, όσο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την αναγγελία του περιφερειακού διαγωνισμού καθώς και για την λειτουργία του «Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής», τα παιδιά αποκτούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική πρόσβαση σε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης κι ενίσχυσης ομαδικών-συνεργατικών δεξιοτήτων αλλά και κατάκτησης σύγχρονων εφοδίων, που είναι πλέον τόσο απαραίτητα στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής την χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ναυπλιέων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.