3/27/2018 01:03:00 μ.μ.
0

To 19o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας σε συνδιοργάνωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δήμου Ήλιδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2018.

Κεντρική ομιλήτρια και τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου και του Δήμου Ήλιδας θα είναι η διακεκριμένη Ελληνο-Αυστραλή Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας, κα Βάσω Αποστολοπούλου. Τίτλος της ομιλίας της θα είναι: «Σύγχρονες εξελίξεις στην Ιατρική Έρευνα: Τι έχουμε επιτύχει; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;» και θα αναφέρεται στη πρόοδο των ερευνών της στην ανοσοθεραπεία του Καρκίνου και της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Η κα Αποστολοπούλου θα τιμηθεί από το Δήμο Ήλιδας και το Συνέδριο για την προσφορά της στην Επιστήμη. Έχει προσκληθεί και έχει αποδεχθεί την πρόσκληση συμμετοχής και ο κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, Harald zur Hausen του Πανεπιστημίου Heidelberg της Γερμανίας.

Στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν, επίσης, διακεκριμένοι Ερευνητές από Ελλάδα και Εξωτερικό, θα προσκληθούν όλοι οι μέχρι σήμερα αποφοιτήσαντες του Προγράμματος από το 2000 μέχρι σήμερα (άνω των 400). Στη διάρκεια του Συνεδρίου και στα πλαίσια του Εορτασμού των 20 Χρόνων Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (1998-2018) θα τιμηθούν οι Συντελεστές στην ίδρυση και επιτυχία του Προγράμματος, καθώς και οι απόφοιτοι της πρώτης σειράς του Προγράμματος που αποφοίτησαν το 2000. Σε όλους τους Αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα δοθεί Αναμνηστικό Βραβείο Συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα είναι διεπιστημονικό με τη συμμετοχή ερευνητών από τις Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή θα είναι οι Κάτοχοι Nobel, James Watson, Harald zur Hausen, Andrew Schally, Jean Marie Lehn, Ada Yonath.

Το Συνέδριο και οι εκδηλώσεις στην Αρχαία Ήλιδα θα είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με προφορική ή αναρτημένη Ανακοίνωση να αποστείλουν Περίληψη (ελληνικά–αγγλικά) στο email: medchempatras@gmail.com

Γιάννης Ματσούκας
Καθηγητής Χημείας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας 
και Τιμητικής Εκδήλωσης Δήμου Ήλιδας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.