3/06/2018 02:49:00 π.μ.
0
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την  ομάδα των μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΘΕΤΙΚΟ Σωτηρία ΒόνταΚωνσταντίνα ΚρητικούΝίκο Κωνσταντίνου και Λάζαρο Κρητικό ενημερωθήκαμε, ότι τα παιδιά κατάφεραν στην τελική φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής της WRO που έγινε σήμερα στο Γαλάτσι, να κατακτήσουν  τη 2η θέση!!

Με την κατασκευή θερμοκηπίου που θα λειτουργεί με αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι τεράστια επιτυχία!
Συγχαρητήρια παιδιά!! 
Τους περιμένουμε να επιστρέψουν για τις λεπτομέρειες.


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Την απόφαση συμμετοχής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO την πήραμε καθοδηγούμενοι από τον φροντιστηριακό καθηγητή μας Ανδρέα Κρητικό, μαθηματικό, ο οποίος με το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ ανέλαβε το κόστος, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εργασίας μας.
 
Επιλέξαμε την κατασκευή θερμοκηπίου που θα λειτουργεί με αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού το θέμα του διαγωνισμού για το Λύκειο ήταν «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
Στην κατασκευή μας συλλέγουμε την ηλιακή ενέργεια με panels καθώς επίσης και το βρόχινο νερό που κατόπιν με φυσική ροή καλύπτει τις ανάγκες της καλλιέργειας. Το πότισμα γίνεται με αισθητήρα υγρασίας και η θερμοκρασία ελέγχεται με αισθητήρες θερμότητας. Ο αερισμός, η ψύξη και η θέρμανση του χώρου, το πότισμα και όλες γενικά οι λειτουργίες γίνονται απολύτως αυτοματοποιημένα καθώς το πρόγραμμά μας αξιολογεί τα δεδομένα των αισθητήρων. 
    
Όλη η κατασκευή έγινε από την ομάδα μας και ο προγραμματισμός επίσης από εμάς με την βοήθεια και τον συντονισμό των προπονητών μας Γιώργου Αλεξάκου και Βασίλη Δημαράκη.
Είναι μια σημαντική εμπειρία γιατί μας προσφέρει νέα γνώση, ομαδική δουλειά, γνωριμίες με παιδιά που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, εξοικείωση με την άμεση επίλυση προβλημάτων που συχνά αναφύονται. 


Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα το επιχειρήσουμε ξανά.  
Στον προκριματικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο 24-2-2018 η προσπάθειά μας απέσπασε θετικά σχόλια και κριτικές και το Θερμοκήπιό μας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες με ενδιαφέρον παρακολουθούσαν την αυτοματοποιημένη λειτουργία του. 
Η επιβράβευση από τον καθηγητή κ. Μανώλη Ουάλας και η πρόσκλησή του να παρουσιάσουμε την εργασία μας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μας ενθουσίασε, μας ξεκούρασε από την πολύμηνη προσπάθεια και μας έδωσε νέες προοπτικές.
Ετοιμαζόμαστε για την τελική φάση του διαγωνισμού την Κυριακή 4-3-2018 στο Γαλάτσι και ελπίζουμε στο καλύτερο. 
PHGH

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.