3/13/2018 08:06:00 π.μ.
0

Μεγάλη ενίσχυση στην ανοδική οικονομική πορεία του Ναυπλίου αποτελούν τα έσοδα από τον Μαραθώνιο. Η μικροοικονομία της περιοχής ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία 5.500 αθλητών κι αν συμπεριλάβει κανείς τους συνοδούς τους κατά μέσο όρο από τρεις κάτω από τις πιο συντηρητικές υποθέσεις πάνω 15.000-20.000 υπολογίζεται η παρουσία κόσμου που σχετίζετο με την συμμετοχή. Καταλαβαίνει κάνεις από εκεί και μετά ποια είναι η εμπορική δύναμη 20.000 και πλέον καταναλωτών που προσέλκυσε ο Μαραθώνιος. Ακόμα κι αν αρκέστηκαν σε έναν καφέ τότε πάνω από 50.000-100.000 θα εισέρρευσαν σε λίγες ώρες στα ταμεία των ναυπλιακών επιχειρήσεων. 

Μεγάλες ωφελημένες υπήρξαν και οι επιχειρήσεις καταλυμάτων κι όχι μόνο στην πόλη του Ναυπλίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Αν συνυπολογίσει κανείς και εστίαση τότε το χρήμα που εισέρρευσε στον δήμο θα άγγιξε τα 500 000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αφού μόνο τους θερινούς μήνες θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Φυσικά τα οφέλη στον Δήμο βρίσκονται στην προβολή του Ναυπλίου και στο εξωτερικό αφού 81 αθλητές από 33 χώρες αποτελούν πλέον τον καλύτερο πρεσβευτή του δήμου στις χώρες τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.