3/29/2018 04:14:00 μ.μ.
0
Όλα μπάχαλο μεταξύ του Π.Τατούλη και της Ελένης Αλειφέρη, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με επιστολή της δηλώνει πως δεν παραιτείται και ο Πέτρος Τατούλης της αφαιρεί τις αρμοδιότητες με ΦΕΚ. Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες είναι ένας πόλεμος που μόλις άρχισε και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την κατάληξη του. Το σίγουρο όμως είναι πως η Μεσσηνία πλην της Νικολάκου δεν τα έχει καλά με τον Π.Τατούλη, μια παραιτήθηκε ο Μαλαπάνης, ο Αλευράς ανεξαρτητοποιήθηκε και κατέβηκε απέναντι από τον Τατούλη, ο Μαντάς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και η Αλειφέρη κρατάει ακόμα αντιστάσεις αλλά είναι σε ευθεία κόντρα πλέον με τον Περιφερειάρχη. Διαβάστε την επιστολή της μη παραίτησης της Ε.Αλιφέρη και το ΦΕΚ με το οποίο της αφαιρεί τις αρμοδιότητες ο Πέτρος Τατούλης.
Αναλυτικά η επιστολή:

"Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου την παρούσα χρονική στιγμή, να απευθυνθώ προς όλους και να ενημερώσω υπεύθυνα σχετικά με τα γεγονότα που εσχάτως απασχολούν και προβληματίζουν την κοινή γνώμη υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

1. Πρόκειται, όπως έχει γίνει ευρέως αντιληπτό για ένα μείζον ζήτημα, ποινικού χαρακτήρα, το οποίο εξελίσσεται σε πολιτικό επ’ αφορμή της στάσης της Περιφερειακής Αρχής η οποία επέλεξε να μην καταδικάσει άμεσα και ευθέως το γεγονός της παρακολούθησής μου, σαν να αμφισβητούσε την  αξιοπιστία μου. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, αφού από το περιεχόμενό  της ελλείπει παντελώς όχι μόνο η καταδίκη του γεγονότος, αλλά συνάμα και η έκφραση συμπαράστασης στο πρόσωπό μου ως παθούσας .

Βέβαια, κατανοώ τους λόγους  των κατά τα λοιπά …. τυπικά συναδέλφων μου πλην όμως δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω.

Έπραξα το αυτονόητο με την επιβεβαίωση της διάπραξης της  κακουργηματικής εναντίον μου πράξης, προσφεύγοντας στις αρχές όπως είχα υποχρέωση. Σε  τέτοια «ανήθικα» φαινόμενα που συμβαίνουν μέσα στη διοίκηση της Περιφέρειας μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «διαχείριση εγκλήματος» και για «άλλους  πολιτικούς χειρισμούς»   πλην της καταγγελίας και της αποκάλυψης προκειμένου να παταχθούν και σε αυτό έπρεπε να είναι όλοι απόλυτοι.   

Οι ανωτέρω δικές μου «ενέργειες και η συνολική μου στάση » δεν απειλούν με βλάβη την Περιφερειακή αρχή αντιθέτως  και μάλιστα μετά βεβαιότητος, στόχευαν πάντα και στοχεύουν ακόμη και τώρα,  στην προστασία και  της  δομής της Περιφέρειάς μας από τέτοιες πράξεις που κάποιοι έχουν το θράσος να τελούν εντός της Διοίκησης της και της πολιτικής της λειτουργίας.

Όλη  η δραστηριότητά μου  και οι  γνωστές σε όλους ενέργειές μου από την ανάληψη των καθηκόντων μου, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες  με πλήρη προσήλωση στους κανόνες της  νομιμότητας, της  χρηστής  αλλά και «κανονικής» λειτουργίας  της διοίκησης που είναι προϋπόθεση για τα ανωτέρω.

Την εντολή να υπηρετήσω τον θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας μου την έδωσαν  απευθείας οι πολίτες της Μεσσηνίας και την ίδια  πιο μαζική και καθαρή  εντολή να μην παραιτηθώ μου δίνουν και τώρα, θεωρώντας ανήκουστο το να μου ζητείται η παραίτηση επειδή αποκάλυψα ότι διαπραττόταν ένα τόσο σοβαρό εις βάρος μου έγκλημα  εντός του χώρου που ασκώ το λειτούργημά μου απαιτώντας ταυτόχρονα  την συνδρομή μου για την αποκάλυψη των ενόχων.

Σχετικά με την τυπική ανάκληση των μεταβιβασθέντων από τον Περιφερειάρχη σε εμένα αρμοδιοτήτων δηλώνω ότι τόσο οι πολίτες,  όσο ιδιαιτέρως οι  συνεργάτες μου υπηρετούντες  υπάλληλοι στην Π.Ε Μεσσηνίας  γνωρίζουν καλώς  τον ορθό,  καθαρό και   αληθινό  προς όλους  τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα άσκησα αυτές τις αρμοδιότητες και περιορίζομαι προς το παρόν να πω ότι οι πολίτες  που παρακολουθούν κρίνουν".

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

"Τροποποιούμε την αριθμ. 80951/27377/31-10-2014 απόφαση, ως προς την παράγραφο (5) του μέρους Α' αυτής, και αίρουμε τη μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στην Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αλειφέρη - Καραθανάση Ελένη του Ιωάννη, που αφορούν στις κάτωθι υπηρεσίες
της ΠΕ Μεσσηνίας:
α. Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού (άρθρο 13)
β. Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (άρθρο 17)
γ. Διεύθυνση Ανάπτυξης (άρθρο 21)
δ. Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (άρθρο 23)
ε. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (άρθρο 27)
στ. Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας (άρθρο 5 παρ. 2 περ. η και παρ. 3 περ. δ)
ζ. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (άρθρο 29 παρ. 2 περ. ε).
Κατά τα λοιπά ισχύει η απόφαση ως έχει καθώς και όσα προβλέπει το άρθρο 160 παράγραφος 3 του νόμου 3852/2010 ως προς τις αρμοδιότητες των άμεσα εκλεγμένων Αντιπεριφερειαρχών."
Σωτηρία Παπαδοπούλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.