3/22/2018 06:54:00 μ.μ.
0
«Η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό με σκοπό την ευαισθητοποίηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το θέμα, αλλά και την υπενθύμιση της σημαντικότητας του νερού.
Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, καθοριστικός παράγοντας για τη ζωή του ανθρώπου.
Δυστυχώς, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.
Έχει δυστυχώς καταστεί πολυτέλεια, για ένα τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης ή πεθαίνει καθημερινά, λόγω της λειψυδρίας.
Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 32 χώρες, που έως το 2040 φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού.
Η πεδιάδα της Μεσαράς αλλά και η Κρήτη στο σύνολό της μαστίζονται από το πρόβλημα.
Τα τελευταία χρόνια η προστασία του περιβάλλοντος έχει μπει στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και έχουν γίνει αρκετά βήματα.
Όμως τα προβλήματα δεν υποχωρούν αν δε σχεδιάσουμε το αύριο με περιβαλλοντικό πρόσημο.
Αν δεν ενσκήψουμε στα ζητήματα ποιότητας και ποσότητας των υδατικών πόρων και αν δε δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στον περιβαλλοντικό παράγοντα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην διαδικασία της αγοράς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.